Over ons

Over ons

Waar kan ik mijn productiewerk uitbesteden? Verspreid over Nederland bevinden zich de penitentiaire inrichtingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen. De penitentiaire inrichtingen beschikken allemaal over een eigen In-Made productiebedrijf, ieder gespecialiseerd in één of meerdere werkterreinen.

Benieuwd hoe een In-Made productiebedrijf er uit ziet? Neem een kijkje in diverse werkzalen op www.in-made360.nl

In-Made is onderdeel van DJI

De penitentiaire productiebedrijven van Gevangeniswezen Nederland opereren samen onder de naam In-Made. Het Gevangeniswezen Nederland is onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) voert namens de minister van Justitie en Veiligheid straffen en vrijheidsbenemende maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd. DJI is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van justitiabelen en werkt op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op terugkeer in de maatschappij.

Meer weten: https://www.dji.nl/

Gedetineerden: gemotiveerde en competente medewerkers

Waarom uw werkzaamheden door gedetineerden laten uitvoeren? In de eerste plaats zijn dit gemotiveerde medewerkers: door tijdens hun detentie te werken verdienen zij geld, doen zij werkervaring op en kunnen zij hun dag nuttig besteden. In de tweede plaats zijn gedetineerden competente medewerkers met een brede achtergrond.

Voor iedere opdracht selecteren wij de meest geschikte gedetineerden. Deze worden begeleid door ervaren werkmeesters. Zij zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en gespecialiseerd in hun vakgebied. De werkmeesters zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct en het behalen van de afgesproken levertijd.

Werken aan reïntegratie

DJI beschouwt werk als een belangrijk onderdeel van de detentie. Gedetineerden doen zo namelijk werkervaring op en wennen aan een vaste dagindeling. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Ze werken dus letterlijk aan een succesvolle reïntegratie in de maatschappij. Ex-gedetineerden met een baan vallen namelijk minder snel terug in hun oude criminele gedrag.

We willen dus zo veel mogelijk gedetineerden aan het werk hebben. Bovendien: met het oog op de vergrijzing is iedere arbeidskracht straks hard nodig. Als u ons dus een opdracht geeft, dan is dat niet alleen voordelig voor u, maar geeft u ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.