Phoenix Pallets

Phoenix Pallets uit Assen, onderdeel van de Foresco Group, is een bedrijf dat in 1891 begon als producent van houten botervaten. Tegenwoordig is Phoenix een internationale speler voor pallets en verpakkingen.

Onze unieke samenwerking combineert het beste van twee werelden.

Wim van Dijk, algemeen directeur: “Ons bedrijf wil allereerst een stabiele en flexibele palletpartner zijn voor haar klanten. Dat is ons fundament. Daarnaast hechten we grote waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijke fabricage. Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoort ook onze samenwerking met de gevangenis in Veenhuizen.”  

Gelegen in Assen zijn Phoenix en In-Made Veenhuizen, locatie Esserheem, praktisch buren. Dat past zakelijk en gevoelsmatig prima bij het unieke karakter van de samenwerking.

Harry Berends, operations manager: “Dagelijks sturen twee van onze eigen mensen, samen met de werkmeesters van Veenhuizen, in de gevangenis een productieproces met ongeveer 25 gedetineerden aan. Op die manier borgen wij onze kwaliteit en flexibele planning. Inclusief én dicht bij huis.”

En na detentie?

“Iedereen verdient een tweede kans en in Veenhuizen zitten ook jongens uit deze regio. Daarom kijken we bij Phoenix altijd mee naar werkervaringsplekken voor gedetineerden die in het laatste deel van hun straf buiten de muren mogen werken. Ik geloof dat deze mensen door werk hun leven weer kunnen oppakken en daar dragen we graag ons steentje aan bij.”