MijnWand

MijnWand is een toonaangevend bedrijf dat duurzame en industriële wandrekken levert in Nederland, België en Duitsland. Naast het ontwerpen en produceren van unieke wandrekken is MijnWand ook actief betrokken bij het begeleiden van ex-gedetineerden op het gebied van werk en training.

Als ervaringsdeskundige geeft Abdi Ali, eigenaar van MijnWand, workshops en motivatietrainingen binnen de muren van de gevangenis. In het verlengde van de workshops wordt een aantal producten van Mijnwand in de gevangenis geproduceerd door In-Made. Zo ondersteunt MijnWand de kennismaking met metaalbewerking in een vroegtijdig stadium en wordt werken en leren onderdeel van het re-integratieplan van gedetineerden tijdens detentie. Door intensieve samenwerking met de arbeidsbegeleiders in de gevangenis kan gerichte werkervaring en training via de In-Made Praktijkschool worden omgezet in branche erkende certificaten en diploma’s.

Ondersteuning na detentie

“Hoe goed de voorbereiding op een terugkeer ook is, na detentie vallen ex-gedetineerden vaak in een zwart gat”, vertelt Abdi. “Ze worden geconfronteerd met een aantal situaties waar ze geen raad mee weten. Daarom kunnen ex-gedetineerden altijd terecht in ons bedrijf. Onze deur staat open voor een gesprek, een kop koffie en advies. Voor mensen die dat zelf aangeven, bieden wij een (verdere) kennismaking met onze werkzaamheden zoals metaalbewerking, houtbewerking en inpakken. In een veilige werkomgeving leren wij deelnemers hoe ze zich moeten gedragen en voorbereiden op hun werk. Maar we bieden vooral een veilige werkplek.”

Op deze manier draagt MijnWand bij aan de terugkeer in de maatschappij gedurende de eerste periode na detentie.