Succesverhaal PI Vught

Dagelijks werken medewerkers in de Nederlandse inrichtingen hard aan de re-integratie van gedetineerden. Het resultaat van dit werk is niet altijd zichtbaar.

Hieronder leest u een succesverhaal over een gedetineerde die tijdens het Penitentiair Programma onvermoede talenten bij zichzelf ontdekte.

Betreffende gedetineerde heeft gewerkt op de poedercoating en dacht na detentie in deze branche aan de slag te gaan.

Tijdens zijn detentie heeft hij regelmatig gesprekken met zijn mentor en casemanager over zijn toekomst.

Penitentiair Programma

Na enige tijd komt hij in aanmerking voor het Penitentiair Programma, waar het hoofddoel arbeidstoeleiding, zelfredzaamheid en zorg zijn.

Eenmaal in gesprek met de senior casemanager wordt een programma op maat gemaakt, waarin hij voor 36 uren bij een telecomwerkgever in Vught gaat werken. Aan een baan als verkoopmedewerker had hij zelf nooit gedacht. Na een kennismakingsgesprek met zijn huidige werkgever (in de P.I.) is hij aan de slag gegaan.

Tijdens het programma bezoekt zijn casemanager hem regelmatig en zijn er gesprekken met de werkgever. Tijdens dit werk ontdekt hij het verkooptalent van zichzelf. Hij presteert goed als werknemer en krijgt een baan aangeboden. Inmiddels heeft hij promotie gemaakt, is communicatietrainer geworden en gaat hij nieuwe medewerkers opleiden.

Een verhaal om te delen omdat zichtbaar wordt waarom ons werk zo belangrijk is!