DOCKR

DOCKR, de duurzame aanbieder van flexibele contracten voor elektrische bakfietsen, is een bijzondere samenwerking aangegaan met In-Made.

In PI Nieuwegein en PI Sittard werken gedetineerden aan de assemblage van de kenmerkende kunststof cargo-bakken van de bakfietsen van DOCKR. Zij doen hiermee niet alleen technische en proceservaring op, maar kunnen ook de nodige certificeringen en branche-erkende diploma’s behalen. Na het uitzitten van hun straf kunnen ex-gedetineerden re-integreren en doorstromen naar een volwaardige baan.

Gezamenlijke visie

“Laten zien dat dingen anders kunnen, zit al sinds dag één in ons DNA” zegt Kees Jan Blankestijn, Head of Product & Innovation bij DOCKR. “We proberen de toekomst van de binnenstad te vergroenen met onze duurzame bakfietsen, maar we willen ook maatschappelijke impact maken.

Het gedachtegoed van In-Made sluit naadloos aan bij die visie. Het zou heel gaaf zijn als we mensen straks als monteur of chauffeur kunnen opnemen in ons bedrijf of dat ze met de bij In-Made opgedane ervaring en diploma’s ergens anders terecht kunnen. Ons doel is een jarenlange, stabiele samenwerking tussen In-Made en DOCKR.”