Jaarverslag In-Made/Ex-Made 2019

Het is dubbel om over een jaar te schrijven met fantastische resultaten, terwijl nu alle indicatoren voor 2020 in het rood komen.

Ook een aantal activiteiten bij de arbeid op het gebied van re-integratie moet nu even wijken voor een veilige vrijheidsbeneming en het in stand houden van de productie.

In het jaar 2019 heeft het kabinet Rutte 3 een nieuwe visie op het gevangeniswezen naar de Tweede Kamer gestuurd, tevens is de daarop gebaseerde wet Straffen en Beschermen (de Beginselenwet Gevangeniswezen) door de Tweede Kamer aangenomen met bijna algemene stemmen.

De visie en de wet onderschrijven nogmaals het belang dat de politiek hecht aan arbeid tijdens en na detentie ten behoeve van een succesvolle re-integratie. Arbeid in detentie (In-Made) is al lang geen tijdverdrijf meer; in onze productie- en leerbedrijven wordt serieus gewerkt en opgeleid.